Pernilla Gislev, huvudlärare och skapare av YFS Yogaskola. Utbildad Hathayogalärare, Yinyoga och Restorativeyoga.

Om Utbildningen

Yoga består av så mycket; andningstekniker, meditationer, yogaställningar, avspänningar, utrensningstekniker, ritualer, recitation av heliga ord och mycket mer. Yoga har aldrig varit statisk utan är under ständig förändring och utveckling så som allt annat i livet. Yogan har alltid bestått av olika skolor, Gurus, tankar och tekniker, dock kan man säga att allt härstammar från det ursprungliga inom yoga. En del yogaformer lyfter fram olika delar av yogan och den stora variationen gör att många börjar med yoga. När man väl yogat ett tag kan man upptäcka att man lockas till att utforska mer och andra delar inom yoga.

Den yogaform som jag lär ut är Hathayoga i första hand. Vill du senare läsa fler yogautbildningar så finns även den möjligheten.

Det här är en personlig utbildning med mig, jag brinner för yoga. Yogan öppnar upp och du lär dig såå mycket om dig själv och livet i stort. Jag har studerat 1000 tals timmar och lett många klasser genom åren. Gjort ett flertal yogaretreatresor till bland annat Provence, Nice och Mallorca. Jag känner nu att jag vill dela med mig av min erfarenhet och sprida min syn och upplevelse av yoga längre och till dem som känner på likadant sätt. Yoga för mig handlar inte om dyra utbildningar, skolor med sidor av långa kompentslistor eller att utbildningen blir bättre om det finns många olika lärare. Jag känner att den utbildning jag erbjuder är omfattande och bra eftersom jag har studerat och praktiserat yoga länge.


Yogan finns i oss alla, det gäller bara att plocka fram den. Säkerhet och anatomin finns självklart med som en stor del i utbildningen. Yogaforspirit yogaskola och kursplanen är godkänd samt försäkrad av SFKM. Det ingår även basmedicin i din utbildning. Om du känner att det här verkar positivt och inspirerande tycker jag att du ska gå din yogalärarutbildning hos mig. Efter din utbildning finns jag tillgänglig för ytterligare frågor som du eventuellt undrar över. Du får kontakta mig så mycket du vill! Kanske vill du inte lära ut till andra utan bara gå utbildningen för egen del, vilket är en väldigt bra investering i sig själv! I övrigt hoppas jag att du följer med på mina återkommande yogaresor under åren, då ges tillfälle för att fylla på med inspiration, erfarenheter och mer kunskap.


En varm, personlig och snäll yogautbildning där alla kan känna sig välkomna!

Välkommen till YFS yogaskiola.

Namaste Pernilla

Så här går det till


YFS kursupplägg; 300 tim.

Yogalärarutbildning

Distansutbildning Hathayoga lärare


Du anmäler dig till utbildningen och betalar in anmälningsavgiften 7000 kr. När du har betalat får du del 1 & 2 skickat till dig.

För varje ytterligare utbildningsdel (total 6) betalar du 3000 kr i förskott. Total kostnad för hela kursen är 25 000 kr. inkl. moms 6 %. Kostnaden för 8 böcker i kurslitteratur tillkommer.

Du läser i egen takt utan stress och du kommer att vara klar efter ca 9 månader om du läser minst 8-9 timmar per vecka. Du kan påbörja dina studier när som helst under året.

Du förbinder dig inte att slutföra kursen om något skulle inträffa.


När du gjort klar en lektion, skickar du in den till mig på mail. Vi kommer överens om en tid för grundlig genomgång och pratar om ev. frågor som uppstått. Vi kan antingen använda oss av Skype eller gå igenom materialet på telefon.


Nedan är en mycket kortfattad översikt av utbildningen. Kurslitteratur; klassiska yogaböcker tillkommer (totalt 8 böcker). Diverse ljudfiler och kursmaterial ingår i utbildningen.


Del 1. - Yogans historia – bakgrund

1A. Yogans 8 delar.


Del 2. - Asanas

2A. Asanas.

2B. Meditation.

2C. Pranayama.


Del 3. – Chakran, Sanskrit & Sutra

3A. Chakran.

3B. Din egen yogarutin.

3C. Sanskrit.

3D. Sutra.


Del 4. - Yoga anatomi och säkerhet i yogautövning

4A. Öva på korrigering av Asanas.

4B. Yinyoga och Restorative yogans grunder.

5C. Anatomistudier.


Del 5. – Att hålla yogalektion

5A. Läs materialet med info om att hålla klass.

5B. Din roll som yogalärare.


Del 6. – Studier av Mudra, Mantra och Bandha


Del 7. – Ashramayoga filosofi

7A. Ashramayogalärare filosofin, fördelar och studiematerial.


Del 8. – Yogamat och allt omkring

8A. Att ta hand om sin egen kropp, själ och sinne.


Tilläggskurs; Hjälp med hur du startar din yogaverksamhet och hur du skaffar hemsida. Jag vill att du ska känna dig helt trygg och att du har all kunskap som du behöver. Kostnad 2000 kr. heldag 8 timmar.

Tänk också på att fortsätta och öka upp din egen kunskap även efter din utbildning är avslutad.

Yogan är en resa även för yogalärare!


Kontakt;

Huvudlärare;

Pernilla Gislev

070 766 4871

[email protected]

yogaforspirit.com

"and so the journey begins"

0