YOGA FOR SPIRIT

Frågor? FAQ

A. Kan man verkligen gå en utbildning till yogalärare på distans?

- Ja, absolut! Eftersom vi har Skypemöten som grupp. Jag har personlig kontakt med dig i samband med dina inlämningsuppgifter. Vad gäller de fysiska övningarna spelar du in på din mobil och jag kan se och ge dig tips. Slutprovet spelar du in och skickar 3 veckor innan slutprovet. Slutprovet är under några dagar i Provence och ingår i utbildingen. Det enda som tillkommer är din flygbiljett som du bokar själv, vi reser tillsammans från Göteborg eller Kasturp. Under slutprovet kommer du fyllas med positiv feedback och vi går igenom allt en gång till. Vi tränar massor på varandra i små grupper. Du kommer verkligen att få all hjälp du behöver. Även efter din utbildning är klar finns jag kvar för frågor och tips. Även för hur du kan starta upp och få deltagare till dina grupper eftersom jag själv har stor erfarenhet.

B. Vad är yoga alliance?

-Det är en frivillig internationell organisation som kvalitetssäkrar utbildning och yogalärare mot obligatoriska årliga avgifter. Alltså inget man måste gå med i. Känner man att man har de kunskaper som krävs, kan guida sina elever på ett säkert sätt. Att du gått en grundlig och omfattande utbildning så räcker det. Dessutom rekommenderar jag att du själv tecknar försäkring hor SFKM, vilket inte är några problem eftersom utbildningen godkänts utav dem.

C. Måste man inte åka till Indien för att kalla sig yogalärare?

- Känner man en nyfikenhet och dras till Indien tycker jag absolut att man skall åka. Det är olika för alla och inte något krav enligt min uppfattning.

D. Måste man inte ses live för yogaövningarna?

-Mobilinspelningar blir som att ses i verkligheten och kontakten får vi när vi går igenom dina inlämningsuppgifter blir mer personlig. På det här viset får du 100% med bara mig, om du gått i en grupp hade du kanske inte kännt att du kan ställa alla frågor inför gruppen osv. Dessutom får yogan på det här viset mogna fram inom dig utan tidsramar och press. Olika inlämningsuppgifter tar olika tid för olika personer. Den fysiska yogan är bara en åttondel av yogan, vi lär oss mycket mer är bara den. Allt det andra som är så viktigt!

E. Måste man inte vara vig för att vara yogalärare?

-Absolut inte, du väljer själv din nivå på din yogautövning. Att sedan kroppen blir vigare och mer rörlig som en följd av yoga är ett plus men yoga handlar inte om kunna stå på huvudet eller att gå upp i brygga. Övningarna du gör ska vara så pass uppfyllande att det som resultat gör att du stänger ute det runt omkring och går in i dig själv. Var du hamnar i svårighetsgrad är olika för alla. Man brukar säga att alla kan göra yoga, kan man andas kan man gör yoga.